Glossarium Culinarium Latinum

Lateinisches Wörterbuch der Kochkunst

© Robert Maier (www.maierphil.de) 1990-2011

Version 3.12

Letzte Änderung: 04.10.2011

 

Glossarium Culinarium Latinum (pdf-Datei)

 

Berücksichtigte Autoren:

Apic
Apicius, De Re Coquinaria; Robert Maier (Hrsg.), Reclam, Stuttgart 1991
ISBN-10: 3150087104, ISBN-13: 978-3150087107

CatoAgr
M. Porci Catonis De Agri Cultura ad Fidem Florentini Codicis Deperditi, ed. A. Mazzarino, 1982

LibCoq
Liber de Coquina; Robert Maier (Hrsg.), F. S. Friedrich Verlag, Frankfurt am Main 2005
ISBN-10: 3937446087, ISBN-13: 978-3937446080

Petron
Petronius: Satyrica (cena Trimalchionis), Artemis Verlag, München 1983
ISBN-10: 3760815723, ISBN-13: 978-3760815725

CapVill
Carolus Magnus: Capitulare de Villis vel Curtis Imperialibus, Kap. LXX

Macrob
Macrobius, Saturnalia 3, 13

PlinMin
Plinius Minor, Epistulae 1, 15

Anthim
Anthimus, De observatione ciborum, E. Liechtenhan, Akademie-Verlag, Berlin 1963 (Corpus medicorum latinorum VIII/1)

Noch nicht berücksichtigte Autoren

Columella, Palladius, Plinius Maior, Horatius, Martialis, Walahfrid Strabo (De cultura hortorum), Casus Sancti Galli, Registrum Coquine, …